miercuri, 5 ianuarie 2011

O saptamana dedicata Pacii (5)



A cincea cale

" Pacea este intotdeauna prezenta, desi uneori poate fi ascunsa"

"Rugaciunea de dimineata :


" Preaiubite ajuta-ma sa invat aceasta lectie esentiala astazi. Invata-ma cum sa privesc dincolo de conflictul care pare a exista in lume pentru a percepe Pacea care este intotdeauna prezenta. Ori de cate ori lumea incearca sa demonstreze ca razboiul poate eclipsa Pacea, fa-ma sa patrund in interiorul inimii care intelege realitatea. Atunci voi sti adevarul-adevar care nu poate fi vazut cu ochii fizici, dar poate fi simtit de suflet. Pacea este prezenta chiar si acolo unde conflictul pare sa domneasca.


Invata-ma aceasta lege pentru a afla cum pot vedea cu ochii spirituali, ochi ce vad doar adevarul.

Ofera inspiratie acelui loc din mine care vede dincolo de iluziile ego-ului si percepe Pacea pe care tu n-ai pierdut-o niciodata din vedere."


Exercitiu zilnic:

Astazi, uitati-va in ochii altora si cereti sa vedeti adevarul din ei. Veti fi uimiti de cat de multe puteti afla doar uitandu-va in ochii cuiva si renuntand a-i mai judeca. Iar darul pe care-l oferiti va fi cu siguranta, primit si de voi.

Va fi usor sa vedeti pacea in ochii multora dintre aceia pe care-i alegeti astazi si s-ar putea sa fie mai greu de vazut in altii. Acestia sunt oamenii care va ofera cea mai mare ocazie de a invata lectiile ce va vor elibera. Uitati-va la ei si incercati sa staviliti judecata sau frica.

Priviti dincolo de toate aceste iluzii si cereti sa vedeti adevarata fata care se afla in spatele mastii. Noi purtam cu toti masti, dar depinde de noi sa vedem dincolo de ele, pana in locul in care suntem toti la fel, fata sfinteniei insasi.

Astazi, cautati aceasta fata pretutindeni, cat de des aveti posibilitatea. Poate va stabiliti un scop-acela de a va uita in ochii a cel putin unei persoane la fiecare ora, pentru a vedea adevarul.

cu cat faceti mai des acest lucru, cu atat veti vedea mai mult lumea reala.

In fond acesta este scopul acestor exercitii."

(exercitii preluate din cartea "Pacea launtrica de J.F.Twyman )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu