luni, 3 ianuarie 2011

O saptamana dedicata Pacii (3)



A treia cale

"Pentru a schimba lumea, schimbati-va gandurile despre lume."

"Rugaciunea de dimineata

"Preaiubite, da-ne noua o zi in care sa ne dam seama care ar fi cel mai indicat mod de a schimba lumea. Recunoastem ca lumea pe care o percepem nu este nimic mai mult decat proiectia gandurilor, sentimentelor si emotiilor personale. Noi am creat totul si noi am cerut tot ceea ce ni se intampla. Universul se schimba doar atunci cand ne concentram pe compasiune si pace, nu pe competitie si razboi.

Astazi ne asumam intreaga responsabilitate pentru a construi o lume care sa reflecte Planul tau Divin, Noua Lume in care realitatea este definita in mintile si inimile tuturor fiintelor de pretutindeni. Foloseste-ne. Ne predam tie, Preaiubite, pentru a ne folosi ca instrumente prin care sa vina vindecarea. Nu ascundem nimic-ne asezam pe altarul tau sfant unde ne vei invata ce trebuie sa cunoastem.

Aceasta este ziua de unde o luam din nou de la capat, condusi catre adevar de blandetea mainii tale."


Exercitiu zilnic:

Incepeti ziua prin a intelege care va este scopul, motivul pentru care v-ati nascut in aceasta lume. Sunteti aici pentru a fi un instrument al Pacii, un vehicul cu ajutorul caruia noua lume sa se poata naste. Ne-am asumat deja responsabilitatea pentru a fi creat lumea pe care o percepem.

Acum trebuie sa facem un pas inainte.

Stiind ca nu suntem victimele nimanui, incepem sa definim lumea pe care pretindem ca o dorim, o lume bazata mai degraba pe realitatea iubirii, decat pe iluzia de frica.

Constienta este totul in aceasta etapa.

Pe parcursul ultimelor doua zile am devenit constienti de gandurile pe care le avem si asupra modului in care acestea influenteaza lumea pe care o percepem. Acum vom incepe progresul de transformare a acelor ganduri, pentru ca ele sa oglindeasca vindecarea pe care ne-o dorim.

Daca deveniti constient de un gand ce incurajeaza vindecarea si unitatea, spuneti :

" Acestea sunt gandurile si emotiile care vindeca lumea."

daca deveniti constient de un gand care incurajeaza conflictul, spuneti :

" Aleg sa vad Pacea in aceasta situatie."

aceasta fraza nu este menita sa nege situatia din fata ochilor vostri, ci sa o transforme. aceasta este una dintre cele mai puternice utilizari ale Rugaciunii, aceea de a transforma energiile de separare in energii care unesc si vindeca.

In minte se gasesc atat problema cat si solutia.

Cautati acolo schimbarea si nicaieri altundeva. Faceti acest exercitiu cat de des puteti, pe tot parcursul zilei. "

( Exercitii preluate din cartea "Pacea Launtrica"-J.F.Twyman)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu