sâmbătă, 14 martie 2009

Taize


  "  Taize se afla in Franta in sudul Burgundiei. Totul a inceput in 1940 cand la varsta de 25 de ani, fratele Roger a parasit Elvetia si s-a stabilit in Franta. Fiind bolnav a incoltit in el dorinta de a crea o comunitate de barbati hotarati sa-si daruiasca intreaga lor viata si care sa caute neincetat intelegerea si impacarea, o comunitate in care sa existe doar bunatate, iubire, simplitate si incredere.
     Astazi, Comunitatea din Taize este formata din aproximativ o suta de frati de diverse confesiuni, provenind din 25 tari. Fratii traiesc doar din rodul muncii lor, ei nu accepta nici un dar.
     De la inceputul primaverii si pana la sfarsitul toamnei, saptamana de saptamana tineri de pe toate continentele sosesc in Taize sa participe la intalniri centrate pe "viata interioara si solidaritate umana".
     Sunt intalniri pentru tineri, pentru adulti de peste 30 ani si pentru parinti si copii.
     La Taize, rugaciunea comuna, cantarea, linistea si meditatia personala da un nou sens vietii, te ajuta sa intri in comuniune cu Dumnezeu , sa simti prezenta lui Dumnezeu in inima ta.
     Experienta unei vieti simple, traita impreuna cu ceilalti, ne face sa realizam ca viata de zi cu zi, asa cum e ea, este locul unde Hristos asteapta sa ne intalneasca." Comunitatea Taize.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu