luni, 2 martie 2009

Ingeri


Cuvantul "inger" deriva din grecescul "angelos"-mesager. Ingerii au rolul de a intermedia relatia omului cu Dumnezeu , de a ne ghida pe drumul vietii noastre. Chiar daca noi nu le percepem prezenta, ingerii vegheaza asupra noastra fara a ne abandona. La nastere fiecare fiinta umana primeste pentru protectie un inger pazitor, indiferent de religia de care apartine.

Pentru a le percepe prezenta noi trebuie in primul rand sa credem in ei si sa-i chemam in ajutor. Daca suntem atenti ii simtim.

Nu exista vreo metoda speciala de a intra in contact cu ingerii. Aceasta se poate face in timpul somnului, in timpul unei meditatii sau pur si simplu roaga-i sa te ajute. Cel mai usor intri in contact cu ingerul tau pazitor. Ajunge sa-l chemi in gand: "ingerasule pazitor te rog, am nevoie de ajutorul tau" si el ...vine. O metoda eficienta de contactare a ingerilor este rostirea Psalmului 90.

Ingerii ne ajuta intotdeauna, singura conditie e sa nu avem intentii egoiste iar la sfarsit e firesc sa le multumim din suflet pentru ajutor.

Ingerii au diferite roluri. Pentru a-si indeplini rolurile, ei utilizeaza energii de frecvente diferite. Astfel, este bine sa apelam ingerii potriviti in functie de problema pe care o aveti. Daca nu stim exact, putem ruga ingerul pazitor sa ne trimita ingerul potrivit.


Traditia crestina, ne invata despre existenta a noua ordine ingeresti : Ingerii, Arhanghelii, Principatele,Virtutile, Puterile, Dominatorii, Tronurile, Heruvimii, Serafimii .

Omraam Michael Aivanhov scrie in "De la om la Dumnezeu- Ierarhii si Sefiroturi Ingeresti " :

" La inceputul cartii lui Ezechiel, in biblie, citim o descriere a celor patru Animale sfinte si intr-un fel asemanator sfantul Ioan le-a descris in Apocalipsa: "de indata am fost rapit in duh. Si iata, era un tron in cer si pe tron statea Cineva...iar in mijlocul tronului si in jurul lui erau patru fiinte pline de ochi, dinainte si dinapoi. Prima fiinta semana cu un leu, a doua cu un taur, a treia avea fata de om si a patra semana cu un vultur care zboara. Cele patru fiinte aveau fiecare cate sase aripi si erau pline de ochi de jur imprejur. Ele spuneau fara incetare zi si noapte : "Sfant, Sfant , Sfant este Domnul Dumnezeul Atottiitorul, Cel care era si cel care este si cel care vine. !" . Cele patru fiinte care se afla in fata tronului lui Dumnezeu reprezinta cele patru principii ale materiei, cele patru elemente : leul ( focul ), taurul ( pamantul ), omul ( aerul ) si vulturul ( apa ).

Serafimii sunt primele creaturi care primesc emanatiile divine. Ei se hranesc contemplandu-l pe Dumnezeu de aceea sunt reprezentati cu ochi pe tot corpul. Serafinii sunt cea mai perfecta manifestare a dragostei pentru ca dragostea adevarata e o contemplare. In fata tronului lui Dumnezeu , Serafimii nu inceteaza sa cante Sfant, Sfant,Sfant esti Dumnezeu !

Serafinii, Heruvimii si Tronurile sunt in contact direct cu Dumnezeu. Prin intermediul lor primesc emanatiile divine Dominatorii, Puterile, Virtutile si le transmit apoi oamenilor si apoi mai jos, animalelor, plantelor si mineralelor".


Tot Omraam ne recomanda ca atunci cand ne trezim dimineata , sa ne incepem ziua gandindu-ne la toate aceste creaturi de lumina. Toata ziua ne va fi iluminata. Constientizand realitatea acestor entitati ne umplem de viata, ne luminam si ne imbogatim lumina interioara.


Doreen Virtue " Vindecarea cu ingeri " -" Arhanghelul Rafail, vindecatorul suprem. Acest inger poate sa ne aduca o eliberare imediata de suferinta. Rafail straluceste cu o minunata energie vindecatoare de culoare verde, asemanatoare smaraldului. Arhanghelul inconjoara partile dureroase cu aceasta lumina."

Arhanghelul Mihail, ne ajuta sa descoperim lumina din noi insine ; este razoinicul ceresc care lupta pentru dreptate si ordine, ghidandu-i pe cei ce se afla in dificultate.

Arhanghelul Zadkiel, este ingerul transmutarii, al justitiei,al bunavointei si compasiunii.

Arhanghelul Jophiel este ingerul constiintei divine, al iluminarii si al intelepciunii.

Arhanghelul Gabriel raspandeste Cuvantul Domnului.

Arhanghelul Metatron ne ajuta sa descoperim valoarea faptelor noastre.

Arhanghelul Samuel este ingerul iubirii divine.

Arhanghelul Uriel aduce omenirii cunoasterea si intelegerea divinului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu